Zamestnanci SAD Trenčín chcú vyššie mzdy, v pondelok budú protestovať

08.02.2013 Trenčín

Trenčín 7. februára (TASR) – Zamestnanci Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) Trenčín budú v pondelok 11. februára na pravé poludnie formou protestného zhromaždenia podporovať kolektívnych vyjednávačov so Zväzom autobusovej dopravy. Žiadajú vyššie mzdy, zvýšenie príspevku na stravovanie a zvýšenie príspevku do sociálneho fondu.

Ako TASR informoval predseda Rady OZ KOVO Emil Machyna, odborári požadujú v tomto roku reálny rast miezd o 1,5 %, čo pri predpokladanej inflácii 3,1 % predstavuje rast priemerných miezd o 4,6 %. Odborári podľa neho ďalej žiadajú zvýšiť príspevok na stravovanie a príspevok do sociálneho fondu z 0,8 na 1,5 %.

"Zamestnávateľ navrhuje rast priemerných miezd o dve percentá, čo je pokles reálnych miezd o 1,1 percenta. Zvýšenie príspevkov na stravovanie a do sociálneho fondu zamestnávateľ neakceptuje. Toto nie je pre OZ KOVO prijateľné, a preto z tohto dôvodu organizujeme protestné zhromaždenie," doplnil Machyna s tým, že zhromaždenie sa bude konať o 12. hodine pred sídlom spoločnosti v Trenčíne.
 

Vyberte región